Van Gemert Installatiegroep BV is een middelgroot totaal installatiebedrijf. Hoofdzakelijk opererend in een gebied dat af te bakenen valt binnen de driehoek Nijmegen-Eindhoven-Venlo. Met 2 winkels ( Overloon en Mill ) en ruim 60 medewerkers vanuit ons kantoor in Overloon adviseren, realiseren en beheren zij alle voorkomende technische installaties in woningen en woongebouwen, agrarische sector, utiliteitsbouw en industrie. Met Service en Onderhoud voor het “reguliere” werk, en met de Projecten voor alle overige werkzaamheden verzorgen de medewerkers de opdrachten. In de winkels zijn alle materialen beschikbaar en door het goede netwerk met leveranciers kunnen alle materialen besteld worden uit de branche.

Elke opdracht, groot of klein, complex of juist eenvoudig, krijgt bij van Gemert de persoonlijke aandacht die het verdient en vormt  telkens weer een uitdaging om te komen tot een optimale oplossing tussen comfort, duurzaamheid en budget. Tezamen met de spirit van een familiebedrijf en aandacht voor innovatieve werkwijzen bepalen die het succes waardoor klanten blijvend voor Van Gemert kiezen.

In september 2011 is een ICT project gestart in samenwerking met Wiki Solutions. Het informatiesysteem GA DOS was aan vervanging toe, en Martijn van Gemert ( Directeur ) stond voor een belangrijke keuze van de aanschaf van een nieuw informatiesysteem.

Samen is een pakket selectietraject doorlopen met een advies en projectmanagement rol voor Marc Wentholt, waarbij uiteindelijk de beslissing genomen is om met Handsoft Pro van Gilde Software door te gaan.

In mei 2012 is gestart met de configuratie na aanleiding van de gemaakte blauwdruk uit de voorselectie, waarbij in november 2012 de eerste winkels LIVE waren. Januari 2013 zijn de projecten en de voorraden overgezet naar het vernieuwde systeem, waarbij vanaf dat moment een volledig geintegreerde oplossingen binnen de bedrijfsprocessen van het bedrijf gebruikt wordt. Alle bedrijfsprocessen zijn verder geoptimaliseerd en afgestemd op de behoefte, en op de mogelijkheden. Dit zorgt voor dat er minimale aanpassingen noodzakelijk waren voor het standaard pakket.

Een informatiesysteem is aan onderhoud onderhevig, en van Gemert Installatiegroep en Wiki Solutions hebben de relatie voortgezet, waarbij het functionele beheer nu uitgevoerd wordt door Marc Wentholt.